Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRS Kungsbacka
FreeRunningSweden

Välkommen!
Välkommen till FRS Kungsbackas hemsida. Vi är en Parkourförening som har sin lokal delad med Tölö GF och GF Tempo på Energigatan 23 i Kungsbacka. 

 Här lägger vi upp all info angående anmälningar, opengym och läger.  
Nyhetsbrev - Läger, Opengym, Prova på mm
2020-05-22 10:00

Hoppas ni har en bra fredag! Här kommer ett nyhetsbrev angående den kommande tiden!

 

OpenGym

 

Nu på lördag och söndag kör vi Opengym i våran hall. Klockan 12:00 respektive 11:00, två timmar vardera. Innan har antalet aktiva inte varit något problem på våra OpenGym tillfällen, men om det skulle bli mer än 40 st kommer vi att stoppa för inträde. Mer information om OpenGym finns som sagt på våran hemsida! Vad som gäller vid aktiviteter i hallen under dessa tider finns att läsa i en PDF-fil (energihallen - smittspridning) under fliken "dokument", om man inte redan läst det. Sedan kan tiderna för OpenGym variera från helg till helg, men vi skriver alltid på facebook samt kalendern på våran hemsida vilka tider det är som gäller och om det blir något inställt!

 

Dom som har köpt terminspris för Opengym under vårterminen, så gäller den fortfarande tillsvidare!


 

Sommarläger

 

Under sommaren nu kommer vi att ha 3 stycken sommarläger. Vecka 25, 26 och 33. All information som man behöver veta står på PDF-filen vid länken nedan. Filen  ligger också på våran hemsida under fliken "dokument" på startsidan! Anmälan för alla lägren öppnar idag!


Länk till sommarläger PDF: 


 

Prova på

 

Till den nya terminen kommer vi att göra det lite annorlunda för våra prova på tillfällen vi kommer att ha i våran hall. Vi skall ha 3 stycken tillfällen, början, mitten och slutet av sommarlovet. Dagar och tider står nedan:

 

 • 7 Juni (13:00 - 13:40 & 14:00 - 14:40)
 • 26 Juli (13:00 - 13:40 & 14:00 - 14:40)
 • 15 augusti (13:00 - 13:40 & 14:00 - 14:40)
 • 16 augusti (13:00 - 13:40 & 14:00 - 14:40)

 

Dagarna och tiderna kan ändras, så håll koll! Varje dag består av två 40 mins pass med 20 min mellanrum. Om man vill prova på eller har någon som vill går det bra att komma, men dessa tillfällen är först och främst för nya till våran hall och förening! På träningarna kommer våra ledare gå igenom de mest grundläggande sakerna. Mer information kommer när det börjar närma sig!


 

Höstterminen

 

Höstterminen börjar i år lite efter sommarlovet har slutat. Mer exakta datum kommer komma i mitten av sommarlovet, men terminen sträcker sig ungefär från september till slutet av december. Anmälan öppnar också i mitten av sommarlovet! För gamla medlemmar öppnar anmälan lite tidigare! Vi kommer antagligen inte ändra så mycket från förra terminen men om det finns några önskemål är vi alltid öppna för förslag!


 

Parkour & Freerunning video

 

Nu under tiden som hallen har varit stängd för träning har våra aktiva i avancerad med hjälp av våra ledare skapat en video i ute miljö som idag är klar och ligger på våran Youtube (The Starfalls), så kolla gärna in den! Länken är nedan!


Länk till video: 


 

Formulär om terminen

 

Denna terminen skulle vi gärna vilja att alla våra medlemmar svarar på detta formulär som vi har gjort. Även om denna terminen har varit lite annorlunda på grund av omständigheterna hjälper det fortfarande oss som en förening att veta vad vi gjort bra och kan förbättra tills nästa gång! Formuläret är frivilligt och alla frågor är frivilliga att svara på! Länken är nedan:


Länk till formulär: 

 

Kontakt

 

Som alltid om det är några "?" är det bara att höra av sig till oss på mail eller någon av våra sociala medier! Vi försöker alltid svara så fort som möjligt!

Energihallen öppnar igen
2020-05-18 14:49

Hej!

 

Vi kommer med goda nyheter! Vi kommer att öppna våran hall för verksamhet igen! OBS! Detta gäller inte en fortsättning på vårterminen vad gäller veckoträningarna, eftersom det slutade förra veckan utomhus.

 

Denna vecka kommer vi att starta upp våran OpenGym som vi brukar ha på lördagar och söndagar. Mer information om OpenGym finns på våran hemsida under fliken OpenGym. Vi kommer också på fredag att skicka ut vad som gäller under OpenGym under tider som dessa. Tiderna kommer vi att skriva på våran facebook grupp samt hemsidans kalender.

 

På fredag skickar vi även ut all information vad gäller sommarläger, prova på tillfällen och anmälan för Höst terminen!

 

Ha en fortsatt trevlig dag!


Sista uteträningarna!
2020-05-13 22:17
Nu på lördag och söndag kör vi de sista ute träningarna! Efter det får vi se om vi hittar på något mer. Tidern och platsen är:

Lördag: Kollaskolan, 13 - 15 (Nyb, Fs, Av)
Söndag: Kollaskolan, 14 - 16 (Nyb, Fs)

Om man vill komma och inte är anmäld ännu, skicka till oss!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Träning utomhus + utmaning
2020-04-03 18:41

Hej!

 

Hoppas alla har det bra!

 

Som ni säkert redan vet har vi inte längre tillgång till att träna i våran parkour hall på grund av omständigheterna som råder. Men vi i FRS vill inte låta det stoppa alla våra duktiga aktiva från att kunna träna parkour! Eftersom parkour är en utomhussport vill vi därför flytta en del av våran verksamhet ut och erbjuda alla våra aktiva en chans att visa vad ni går för! Vi kommer därför börja anordna följande aktiviteter som kommer vara helt gratis:

 

Utomhusträning:

I Kungsbacka finns det en mängd olika ytor för alla att kunna skapa egna idéer men även låna och hjälpa  andra utövare. Vi vill därför utnyttja dessa fördelar och börja med bestämda uteträningar som sker först och främst i Kungsbacka men även i Göteborg om efterfrågan finns. Träningarna kommer då bestå av att ett gäng helt enkelt träffas på bestämd plats, tid och helt enkelt låta kreativiteten flöda. På träningarna kommer det alltid finns ledare på plats som hjälper till att hitta på idéer. Helt enkelt ett vanligt träningspass fast utomhus!

 

Dagarna, tiderna och mer information om dessa uteträningar kommer att publiceras på våran Facebook sida/grupp, såväl som Instagram. Så håll ett extra öga där!! OBS! Märk att utomhusträningen INTE kommer att gå och följa i kalendern här på hemsidan så var vänlig bortse från denna under tiden som utomhusträningarna bedrivs.

 

 

Daily Flip Challenge:

Denna aktivitet är lite speciell! Eftersom hälsa hör ihop med träning vill vi därför få så många som möjligt att hålla igång! Även för dem som inte kan komma på våra uteträningar!

 

Daily Flip Challenge går ut på att alla som vill vara med kommer få i uppgift att köra en valfri flip/trix/volt varje dag och filma det och sedan publicera det på sin story på Instagram och skriva med #FRSDailyFlipChallenge och tagga frskungsbacka (@frskungsbacka), så vi i FRS kan se det! Om man inte har Instagram, fråga föräldrarna eller en kompis, eller kör på andra sociala medier! Vi i FRS vill gärna se alla våra duktiga aktiva! Det är inget måste heller att köra varje dag, men det blir roligast då!

 

Flipsen, trixen och volterna kan vara vad som helst och behöver definitivt inte vara något avancerat! Det räcker till exempel att göra en roll en dag och stå på händer en annan dag, eller göra något coolt på en stutsmatta. Helst olika saker per dag! Tänk alltid på att göra något ni är säkra på! Vi i FRS tänker att alla börjar imon, alltså den 4 april. Nu kör vi på och gör det bästa av situationen!!


Om det är några "?" Kan ni gärna höra av er på mail eller på våra sociala medier!

 

Ha en fortsatt trevlig helg!!

 

FRS Kungsbacka

Nedstängning av Energihallen
2020-04-03 04:23
Hej!

 

Vi vill härmed meddela att Energihallen är stängd för träning tills vidare. Detta på grund av att vi inte kan erbjuda en säker träning för barn och ungdomar enligt de nya direktiv som kom från Folkhälsomyndigheten för några dagar sedan. Vi kommer att följa utvecklingen och informerar fortlöpande. Vår förhoppning är att vi kommer kunna ha en del fysträningar m.m. utomhus framöver. Mer info om detta kommer skickas ut på mail.

 
Förbudet att vara i hallen gäller samtliga gymnaster, utövare och ledare. Överträdelse medför avstängning från hallen.

 

Kansliet kommer fortsatt att vara bemannat med 1 person per förening.

 

Här följer ett utdrag ur de allmänna råd som kommer från Folkhälsomyndigheten:

 

Allmänna råd för föreningar:

För att undvika spridning av Covid-19 bör föreningar:
 • Om det är möjligt - skjuta upp årsmöten och föreningsstämmor eller genomföra dem digitalt, samt
 • Undvika andra möten eller genomföra dem digitalt
Allmänna råd för idrottsföreningar:
För att undvika spridning av Covid-19 bör idrottsföreningar:
 • Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks, gäller även mellan tränare och gymnast
 • När det är möjligt - hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus,
 • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper,
 • Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel, och
 • Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks 
Träningen måste anpassas

Att hålla igång träningen inom Svensk Gymnastik är viktigt. Enligt dagens råd ska däremot närkontakt i träningen undvikas. Det innebär att vi inom Svensk Gymnastik bör undvika träning som kräver passning. För att inte riskera våra utövares säkerhet, både kring eventuell smittspridning samt risk för skador, är det nu upp till varje förening att anpassa sin träning utifrån detta.


MVH

FRS Styrelse
Nyheter från våra grupper
Läger/Jam, 03/06 10:20 
Open Gym, 25/05 11:32 
PROVA PÅ, 25/05 11:31 
PROVA PÅ, 06/01 10:02 
Läger/Jam, 31/05 14:09 
 
Våra sociala medier