Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRS Kungsbacka
FreeRunningSweden

Välkommen!
Välkommen till FRS Kungsbackas hemsida. Vi är en Parkourförening som har sin lokal delad med Tölö GF och GF Tempo på Energigatan 23 i Kungsbacka. 

 Här lägger vi upp all info angående anmälningar, opengym och läger.  
Träning utomhus + utmaning
2020-04-03 18:41

Hej!

 

Hoppas alla har det bra!

 

Som ni säkert redan vet har vi inte längre tillgång till att träna i våran parkour hall på grund av omständigheterna som råder. Men vi i FRS vill inte låta det stoppa alla våra duktiga aktiva från att kunna träna parkour! Eftersom parkour är en utomhussport vill vi därför flytta en del av våran verksamhet ut och erbjuda alla våra aktiva en chans att visa vad ni går för! Vi kommer därför börja anordna följande aktiviteter som kommer vara helt gratis:

 

Utomhusträning:

I Kungsbacka finns det en mängd olika ytor för alla att kunna skapa egna idéer men även låna och hjälpa  andra utövare. Vi vill därför utnyttja dessa fördelar och börja med bestämda uteträningar som sker först och främst i Kungsbacka men även i Göteborg om efterfrågan finns. Träningarna kommer då bestå av att ett gäng helt enkelt träffas på bestämd plats, tid och helt enkelt låta kreativiteten flöda. På träningarna kommer det alltid finns ledare på plats som hjälper till att hitta på idéer. Helt enkelt ett vanligt träningspass fast utomhus!

 

Dagarna, tiderna och mer information om dessa uteträningar kommer att publiceras på våran Facebook sida/grupp, såväl som Instagram. Så håll ett extra öga där!!

 

 

Daily Flip Challenge:

Denna aktivitet är lite speciell! Eftersom hälsa hör ihop med träning vill vi därför få så många som möjligt att hålla igång! Även för dem som inte kan komma på våra uteträningar!

 

Daily Flip Challenge går ut på att alla som vill vara med kommer få i uppgift att köra en valfri flip/trix/volt varje dag och filma det och sedan publicera det på sin story på Instagram och skriva med #FRSDailyFlipChallenge och tagga frskungsbacka (@frskungsbacka), så vi i FRS kan se det! Om man inte har Instagram, fråga föräldrarna eller en kompis, eller kör på andra sociala medier! Vi i FRS vill gärna se alla våra duktiga aktiva! Det är inget måste heller att köra varje dag, men det blir roligast då!

 

Flipsen, trixen och volterna kan vara vad som helst och behöver definitivt inte vara något avancerat! Det räcker till exempel att göra en roll en dag och stå på händer en annan dag, eller göra något coolt på en stutsmatta. Helst olika saker per dag! Tänk alltid på att göra något ni är säkra på! Vi i FRS tänker att alla börjar imon, alltså den 4 april. Nu kör vi på och gör det bästa av situationen!!


Om det är några "?" Kan ni gärna höra av er på mail eller på våra sociala medier!

 

Ha en fortsatt trevlig helg!!

 

FRS Kungsbacka

Nedstängning av Energihallen
2020-04-03 04:23
Hej!

 

Vi vill härmed meddela att Energihallen är stängd för träning tills vidare. Detta på grund av att vi inte kan erbjuda en säker träning för barn och ungdomar enligt de nya direktiv som kom från Folkhälsomyndigheten för några dagar sedan. Vi kommer att följa utvecklingen och informerar fortlöpande. Vår förhoppning är att vi kommer kunna ha en del fysträningar m.m. utomhus framöver. Mer info om detta kommer skickas ut på mail.

 
Förbudet att vara i hallen gäller samtliga gymnaster, utövare och ledare. Överträdelse medför avstängning från hallen.

 

Kansliet kommer fortsatt att vara bemannat med 1 person per förening.

 

Här följer ett utdrag ur de allmänna råd som kommer från Folkhälsomyndigheten:

 

Allmänna råd för föreningar:

För att undvika spridning av Covid-19 bör föreningar:
 • Om det är möjligt - skjuta upp årsmöten och föreningsstämmor eller genomföra dem digitalt, samt
 • Undvika andra möten eller genomföra dem digitalt
Allmänna råd för idrottsföreningar:
För att undvika spridning av Covid-19 bör idrottsföreningar:
 • Se till att närkontakt mellan idrottsutövare undviks, gäller även mellan tränare och gymnast
 • När det är möjligt - hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus,
 • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper,
 • Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel, och
 • Se till att onödiga resor i samband med idrottsutövande undviks 
Träningen måste anpassas

Att hålla igång träningen inom Svensk Gymnastik är viktigt. Enligt dagens råd ska däremot närkontakt i träningen undvikas. Det innebär att vi inom Svensk Gymnastik bör undvika träning som kräver passning. För att inte riskera våra utövares säkerhet, både kring eventuell smittspridning samt risk för skador, är det nu upp till varje förening att anpassa sin träning utifrån detta.


MVH

FRS Styrelse
Träning Energihallen
2020-03-29 22:28
Hoppas alla är friska och mår bra! Vi i FRS vill uppdatera alla om hur läget nu ligger till i Energihallen. Som ni säkert vet har det kommit en ny lag i Sverige som innefattarar att sammankomster på fler än 50 pers förbjuds pågund av smittspridning av Covid-19. Detta ställer till det för alla föreningar i hallen och vi måste därför samarbeta och anpassar oss om vi fortfarande skall hålla igång med verksamheten under VT 2020. 

Via länken nedan finns nytt och lite gammalt av vad som nu börjar gälla i våran hall! Läs igenom och om det är några frågor och funderingar är det bara att höra av sig! Vi kommer också ta upp vad som gäller under träningar.

Länk (till dokument sidan)
Information gällande Coronavirus
2020-03-12 09:14

Risken för spridning av Coronavirus i Sverige, har bedömts till mycket hög. FRS har därför valt att uppdatera våra riktlinjer. Vi följer utvecklingen på Folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/.


 • OBS: Vi ber de som varit på resa i områden med samhällsspridning att stanna hemma i 14 dagar efter hemkomst.
 • Har man bott på hotell där smittspridning förekommit stannar man hemma från träningen i 14 dagar efter hemkomst. 

 • Har man varit i kontakt med person som nu väntar på utredning / test av Coronasmitta stannar man hemma tills provsvar är klara. 

 • Vet man med sig att man varit i kontakt med person som testats positivt för Corona stannar man hemma från träningen de kommande 14 dagarna om personen bedöms varit smittsam vid kontakttillfället. 

 • Det är också extra viktigt att utövarna och ledare stannar hemma om de är förkylda även om man inte vistats i ett högriskområde.

 • Vi vill även att alla  tvättar händer före och efter träningen.

 • Tillämpa försiktighetsprincipen och ta det säkra före det osäkra


Träningar kan komma att ställas in med kort varsel om exempelvis ledarna blir sjuka och vi ber er att ha förståelse för detta.  Meddelande om inställda träningar kommer att skickas ut per sms och mejl isåfall.


Har ni frågor så får ni gärna skicka dessa per mejl till frskungsbacka@gmail.comMVH

Styrelsen, FRSVälkomna på årsmöte
2020-02-08 12:48


Välkomna på årsmöte den 27 februari klockan 18:00 i Energihallen Energigatan 23.

Anmälan görs till frskungsbacka@gmail.com senast 20 februari.


MVH


Styrelsen, FRS KungsbackaNyheter från våra grupper
PROVA PÅ, 06/01 10:02 
Läger/Jam, 31/05 14:09 
Open Gym, 09/09 21:53 
Läger/Jam, 04/06 21:44 
 
Våra sociala medier